Skip to content

Proteza dentara

Clinica stomatologică DENTAimplant realizează toate tipurile de proteză dentară: proteze totale acrilice, proteze cu capse, proteze flexibile, proteze scheletate, proteze fixe pe implanturi. 15 ani de experiență.

Dacă ai rămas făra dinți, proteza dentară îți poate reface întreaga dantură astfel încât să zâmbești și să mănânci fără probleme. La noi găsești cele mai performante proteze dentare. Medicii stomatologi de la DENTAimplant au o largă experiență în realizarea acestor lucrări dentare.


Tipuri de proteze

După numărul de dinți care lipsesc protezele dentare sunt:

 • Proteze dentare totale (clasică) : înlocuiesc toată dantura
 • Proteze dentare parțiale: înlocuiesc unul sau mai mulți dinți
 • Proteza dentară cu capse (care pot fi realizare fie pe dinți fie pe implanturi)
 • Proteza dentară scheletată (necesită un număr de minim 4-5 dinți prezenți), citește AICI
 • Proteze dentare fixe – pe implanturi dentare, de tip Fast and FIXED

Cât costă o proteza dentară ?

Prețul protezei dentare variază în funcție de mai mulți factori, în general prețul unei proteze dentare totale este de 1500 Ron.

Prețul unei proteze dentare în București poate să varieze mult de la o clinică stomatologică la alta. Nu căutați cea mai ieftină proteză dentară întrucât costul reflectă calitatea actului medical și calitatea materialelor utilizate pentru realizarea ei. Prețurile protezelor pe care le realizăm la DENTAimplant sunt –

Proteză dentară acrilică1500 RON
Proteză elastică2800 RON
Proteză scheletată Standard3000 RON
Proteză scheletată Premium3500 RON
Reparație proteză250 RON
Căptușire / Rebazare proteză250 RON
Proteză pe implant cu capse5000 RON
Proteză cu bară pe implant dentar 7000 RON
Tarifele pot suferi modificări în funcție de data la care a fost scris articolul.

Ce sunt protezele dentare ?

Proteza dentară sau placa dentară, sunt dinți artificiali montați pe o bază din acrilat find utilizați pentru a reface lipsa dinților de la nivelul arcadelor dentare. Protezele sunt folosite atunci când avem lipsă mai mulți dinți sau toți dinții.

Protezele dentare realizate de noi sunt personalizate în funcție de cavitatea bucală a fiecărui pacient, punând accent pe estetică, să fie confortabile și să corespundă funcțional necesităților fiecărui pacient.


Când recomandăm proteza ?

 • Lipsa totală a dinților – proteza dentară totală cunoscută și sub denumirea de placă dentară este folosită atunci când pacientul se confruntă cu o lipsă totală de dinți
 • Atunci cand pacientul mai are 1 pana la 5 dinți pe arcada, iar intre acesti dinti nu se poate realiza o punte dentara fixa sunt recomandate protezele dentare partiale sau proteza scheletată (superioară protezei clasice).

Din ce este formată o proteza dentară?

Proteza dentară sau placa dentară, sunt dinți artificiali utilizați pentru a reface lipsa dinților de la nivelul arcadelor dentare. Protezele sunt folosite atunci când avem lipsă mai mulți dinți.

Clinica stomatologică DENTAimplant colaborează cu tehnicieni specializați în realizarea protezelor astfel încât să fie personalizate în functie de cavitatea bucală a fiecărui pacient, astfel încât să fie, estetice, confortabile și să corespundă functional.


Etapele de realizare a unei proteze

Cu o experiență de peste 15 ani, realizăm toate tipurile de proteze dentare, proteze acrilice totale, proteze flexibile, proteze scheletate, proteze pe implanturi, proteze pe capse.

Etapele clinice de realizare a unei proteze dentare totale sunt

 1. Amprenta arcadelor dentare
 2. Realizarea unor sabloane de ocluzie, etapă în care este înregistrată “muscatura” pacientului pentru ca tehnicianul să știe cum pozitionează dinții pe proteză
 3. Proba unei machete din ceară, care prefigurează viitoarea proteză
 4. Proteza dentară la gata și verificarea la nivelul cavității bucale

În general realizarea unei proteze dentare totale necesită 4 – 5 vizite la cabinetul stomatologic.


Te așteptăm la un consult pentru a vedea care tip de proteză se protrivește cel mai bine.

Programează-te ONLINE AICI

Alte articole care te-ar putea interesa referitoare la proteza dentară.