Skip to content

Antibiotic implant dentar

Implantul dentar și antibioticul 

Antibioticul este folosit de medicul implantolog ca profilaxie înainte și după intervenția de inserare a unui implant dentar, acesta ajută organismul împotriva factorilor patogeni care perturbă vindecarea si care poate duce in cele din urma la pierderea unui implant.

Antibioticele trebuie luate numai la recomandarea medicului implantolog. NU administrați antibiotice din propria inițiativă.

Recomandarea DENTAimplant este ca înainte de intervenția chirurgicală de inserare al implantului dentar, să fie administrat un antibiotic cu spectru larg ( de ex. augmentin 1000 mg un comprimat) astfel încât organismul să fie protejat, iar riscul de apariție al infecție să fie foarte scăzut. (antibioticele se iau numai la recomandarea medicului implantolog, el va decide care antibiotic este cel mai bun pentru dvs). Foarte mare grija, unele persoane pot prezenta reactii adverse la anbitiotice..

La ora actuală IMPLANTUL DENTAR  reprezintă cea mai modernă soluție de refacere a dinților pierduți de aceea atât medicul implantolog cât și pacientul își doresc ca după intervenția chirurgicală toate lucrurile să decurgă foarte bine, iar vindecare să fie cât mai rapidă de aceea organismul are nevoie de “ajutorul” antibioticului.  

Sfaturi administrare ANTIBIOTIC pentru implant dentar 

  • se administrează ANTIBIOTIC numai la recomandare medicului 
  • respectați perioada prescrisă de medic, nu întrerupeți administrarea de antibiotic dacă vă simțiți bine 
  • trebuie administrate cu apa, deoarece laptele sau alte băuturi pot reduce efectul acestora
  • nu consumați alcool pe perioada administrării de antibiotice
  • în cazul în care suferiți de alte afecțiuni anuntați medicul 
  • în general în funcție de gradul de dificultate al intervenției chirurgicale de inserare a implantului dentar, antibioticul se administrează pentru 5 – 10 zile 

Întrebări frecvente ale pacienților referitoare la consumul de antibiotic înainte și după implant dentar

  1. Am uitat să iau pastila de antibiotic, trebuie să iau 2 comprimate ??  – NU, daca ati uitat, luati doza normala.
  2. Este necesar să iau antibiotic dacă îmi pun un implant dentar ?? – DA, pentru că previne apariția infecției (antibiotic folosit în scop profilatic). 
  3. Dacă sunt alergic la antibiotic ?? – Dacă sunteți alergic la un anumit tip de antibiotic vi se va recomanda un antibiotic dintr-o altă clasă de antibiotice. 
  4. După ce mi s-au pus implanturile dentare, cât timp este necesar să iau antibiotice?? – Acest aspect îl va decide medicul implantolog